Információk
Információk
Információk
Babaváró fotózás

Az emberábrázolás mindig egy különleges kihívás a fotográfusoknak, a kismama megörökítése ezen belül számomra az egyik legkülönlegesebb feladat.  Rendkívül fontos, hogy a babavárás meghittségét át tudjam adni a fotósorozattal. Nagyon izgalmas, hogy egy új életet megszületése előtt megörökíthetek. IMÁDOM a munkámat, nem is tudok szebb feladatot elképzelni magamnak, mint hogy kismamákat és babákat, családokat is fotózhatok.

HELYSZÍN: Műterem  -           igyekszem a természetes fénnyel dolgozni, de rossz idő esetén professzionális vakukat és műtermi lámpákat is használok. A műterem egy 2 szobás lakás, annak minden előnyével. Sok kismama ruhát készíttetek, szeretem, ha ezek a ruhák teátrálisak és jól variálhatóak, főleg a méretük tekintetében. Igyekszem a ruhákhoz elegáns cipőt is biztosítani.

Külső helyszíneken    (kert, természet, belváros vagy  az ügyfél lakása) ebben az esetben, a fények rendkívül meghatározzák a fotózási időpontokat, ezért ez külön egyeztetést, megbeszélést igényel, a természetben általában a délutáni fényekkel szeretem ezt a témát megvilágítani, ami nyári időszakban 18 óra után van.

FOTÓZÁSI IDŐ:           1-2,5 óra alatt készül el a sorozat. Igyekszem gyorsan dolgozni, de előfordul, hogy a kismamának pihenni kell fotózás alatt, tehát a kismama ritmusában zajlik a fotózás.

 

MIT ÉRDEMES HOZNI A FOTÓZÁSRA:

  • Ha saját ruhát hoz magával a kismama javaslom, hogy  ne legyen nagy mintás ruha, azok ugyanis kisebbnek mutatják a pocakot.
  • A baba kis cipője, cumija, vagy valami, ami apró tárgy, amit már neki vettek.
  • Kedvenc kiegészítők (kitűző, sál, menyasszonyi fátyol, csipke anyagok, stb.)
  • A babáról készült ultrahangos fotót J
  • Ételt és italt, mert előfordul, hogy fotózás közben szól a ˝kis Főnök, hogy éhes/szomjas˝.
  • Javaslom a testszínű vagy fehér fehérnemű viselését. ( Célszerű olyan melltartót hozni, aminek a pántja lekapcsolható, és fontos figyelni arra, hogy az alsó fehérnemű, zoknira és harisnyára, hogy ne vágjon be oldalt a csípőn, bokán, lábszáron.)
  • Ha ruhát hoz a kismama, legyen hozzá megfelelő cipő is.
  • Ha az apuka is szerepel a fotókon, minden esetben legyen összhangba a ruházata a kismama ruhájával. Apukáknak nem javaslom a rövid ujjú felsőket, ha a kismama elegáns/műtermi ruhában van, alulöltözött hatást kell a rövid ujjú ing/póló stb.
  • Az apuka ruházatához mindig legyen megfelelő cipő.

MIKOR JÓ A FOTÓZÁST KÉSZÍTENI:              Ez kismama függő, akkor javaslom a fotózást, amikor a kismama jól érzi magát és szeretné megörökíteni a pocak méretét. 32-36. hét szerintem a legalkalmasabb időszak a babaváró fotók elkészítésére.

FOTOKÖNYV KÉSZÍTÉS:         A fotókönyvek remek összefoglalói lehetnek egy adott képsorozatnak, vagy egy év alatt készített 3-4 képsorozatnak. A fotókönyv alap méretei: 20*20cm, 20*27cm, 30*30cm, a könyvek 30 oldalasak, azaz 15 laposak. Remek ajándék lehet, mert professzionális hatást kelt és minőségi módon van a fénykép anyag leszerkesztve és kinyomtatva. 

Információk
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt..
Bezárom