Információk
Információk
Információk
Újszülött fotózás

Nehéz megfogalmazni milyen élmény egy új élet első fotográfiáinak elkészítése, minden alkalom, amikor újszülöttet fotózhatom nagyon megható a számomra és köszönöm a szülők határtalan bizalmát. Anyaként minden pici csodánál újra élem, amikor először tarthattam az én babámat a kezemben, ezt az érzés olyan varázslattal van még mindig jelen az életemben, hogy minden kisbaba fotózásánál újra hatalmába kerít az az érzés.

HELYSZÍN:       a műteremben vagy megrendelő lakásán, 26 C fok felett a természetben is elkészíthető.

FOTÓZÁSI IDŐ:           A szülők legelső kérdése, hogy mennyi ideig tart a fotózás, erre mindig mosollyal az a válaszom, hogy kérdezzék meg a babát. Optimális baba állapot, hogy az újszülött a klasszikus „tejkóma” állapotban legyen, akkor szinte pillanatok alatt születnek meg a felvételek.  Általában 1,5-2 óra alatt mindig születnek mesés pillanatok, csodás részlet képek. Mindig türelmet kérek a szülőktől, a pici ritmusában kell dolgoznom és sokszor ezt ki kell várnom az alkalmas baba állapotot.

MIKOR JÓ A FOTÓZÁST KÉSZÍTENI:  Az újszülött fotózást 5-15 naposan szerencsés elkészíteni, amíg a picik mélyen alszanak napközben is. (Kora szülött babáknál ez kitolódhat.)

MIRE VAN SZÜKSÉG A FOTÓZÁSHOZ:          A babákat egyre inkább natúr állapotukban szeretem megörökíteni, letisztult meghitt fotográfiákon. A szülői igények miatt természetesen gondosan kiválogatott egyedi kellékem is van, kisruhák, apró figurák, amit a baba a kezébe tud „fogni”, kiemelten figyelek arra, hogy a babát körülvevő tárgyak, anyagok (ruhák, plédek stb.) minden fotózás után kimosásra kerüljenek és fertőtlenítve legyenek. Ha lakáson fotózom, akkor is viszem magammal a kellékeimet (általában az Édesanyával leegyeztetem, hogy neki mi tetszik és azt el is viszem), minden esetben 2 hű sugárzóval dolgozom, 2 irányból tartom melegen a baba körül a levegőt. Mind a műteremben, mind a lakásban a szoba levegőjét (2020 – 03 óta azaz a Corona vírus óta ) rendszeresen a JUST Eucasol-al fertőtlenítem és  szájmaszkban, kesztyűben dolgozom, hiszen ennek a fotózásnak a legfontosabb pontja a baba biztonsága. Műtermemben minden fotózás után ózongenerátorral fertőtlenítem a légteret és a tárgyakat, ami után kilevegőztetek és fotózások alatt ionizáló forgatja a műterem levegőjét.

FOTOKÖNYV KÉSZÍTÉS:         A fotókönyvek remek összefoglalói lehetnek egy adott képsorozatnak, vagy egy év alatt készített 3-4 képsorozatnak. A fotókönyv alap méretei: 20*20cm, 20*27cm, 30*30cm, a könyvek 30 oldalasak, azaz 15 laposak. Remek ajándék lehet, mert professzionális hatást kelt és minőségi módon van a fénykép anyag leszerkesztve és kinyomtatva. 

Információk
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt..
Bezárom