Információk
Információk
Információk
Gyermek fotózás

Szerintem minden kicsi ember egy ÓRIÁSI CSODA, őszintén rajongok a gyerekekért. A picik érzik is ki fordul hozzájuk igaz szeretettel és így hamar elfogadnak, és csodás pillanatokat tudok megörökíteni róluk. Megható, amikor látom a fényképezőgépemen keresztül felnőni őket és mindig nagyon hálás vagyok a szülők bizalmáért.

Ha még nem ül a baba:         Az újszülött fotózást kb 15 napos koráig javasolt elkészíteni, ha elmúlt ez az időszak, akkor már éberebbek, nyűgösebbek, jönnek a tejpöttyök, a hasfájás.  Azt szoktam javasolni, hogy vagy 3 hetes korig fotózzunk, vagy várjuk meg a 3 hónapos kort. Ez nem azt jelenti, hogy 1-2 hónapos babát nem vállalok el, de tudni kell, hogy az újszülött pózokat vele már nem tudom megcsinálni, hason pedig még nem emeli ki magát annyira, hogy jól nézzen ki a fotón és egyáltalán, nagyobb az esélye annak, hogy nyugtalan lesz a fotózás alatt. 3 hónaposan viszont az a tapasztalatom, hogy már szépen tartják a fejecskéjüket, hason kiemelik magukat és a szülőkre mosolyognak a babák.

Ha már ül a baba:                   Innentől kezdve van a fotósnak a legjobb dolga!  Akár stúdióban, akár szabadtérben történhet a fotózás, rengeteg kellékem van, amibe bele tudom ültetni a babát. Az sem baj, ha rövid ideig van türelemmel a kicsi, gyorsan fotózom.  Természetesen, ami kényelmetlen neki, vagy ha látjuk rajta, hogy nagyon nem szeretné, azt nem erőltetjük.  Általános szabály, hogy ha bármibe beleültetem, ráültetem a babát, akkor mindig valaki ott van mellette kartávolságra, mert a pici biztonsága mindennél fontosabb.   

Egyéves fotózás – “TORTATAPICSKOLÁS”:             Nagy kedvencem, nehéz de annál szebb feladat a 12 hónapos emberkét lekötni és „pózoltatni”! Az időjárástól függően műteremben, természetben is fotózunk, de ötvözhetjük is a kettőt, és mindig javaslom, hogy készüljön a szülőkkel, tesókkal is pár fotó. Szeretem a „tortamaszatolásos” fotósorozatot, ilyen esetben a szülők hoznak tortát. Javaslom, a torta habos legyen, mert az jobban mutat a fotón és a pici is szívesebben belenyúl. ( Szerencsés, ha a habot már ismeri a pici nem idegen neki.) A tortatapicskolást általában a fotózás végén csináljuk, legtöbbször ruha nélkül, kisbodykban, kisnadrágban, a végén pedig vagy nedves törlőkendővel letörölgetjük a babát.  A műteremben van dublőr tortám is, amit használhatunk, ha nem szeretne a szülő tortamajszolós sorozatot és vannak egyedi ruhácskák is, amit igénybe lehet venni a fotózásra a kicsinek.

Kis gyermekfotózás:              A kis gyermek (1éves kortól) fotózás várható időtartalma kb. 1,5-2,5 óra, mindig a gyermek hozzáállásától függően, de igyekszem gyorsan dolgozni, hogy a kisgyermek ne fáradjon el, de a legfontosabb szempont az, hogy a kicsi érezze jól magát az adott helyzetben.

Mielőtt elindulnak hozzám a műterembe, azt szoktam javasolni, hogy már napokkal előtte fel kell kelteni az érdeklődését a kicsiknek a fotós Móni néni iránt

Mit érdemes hozni a műtermi vagy a külső fotózáshoz:

  • kedvenc játékokat                 
  • pellus táska (ha még használjátok)   
  • ital és étel a kicsinek
  • váltócipő, mert az utcai vagy nem fotogén, vagy erős időben sáros a talpa
  • 3-5 ruhánál nem kell több, mert a babák/gyerekek ritkán viselik jól a sok átöltöztetést
  • a gyerek ruháihoz mindig legyen cipő vagy zokni is odatéve

 

A műteremben „lakik egy kismanó/kistündér”, aki a mosolygós és jó gyerekeknek (2-8 éves korig ) ajándékot hoz, ezért kérem a szülőket, hogy erről is beszéljenek a kicsiknek, mert nagy öröm, amikor ajándékot kell keresni a fotózás közben J.

Információk
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt..
Bezárom